Allmänna villkor

Leveransvillkor 
Leveranstiden är normalt 3-5 arbetsdagar. Ifall leveranstiden avviker från det normala så kan du kontakta oss och vi undersöker vad som kan ha hänt. 
Frakten ingår i priset. 

Leveranssätt
Vi skickar er beställning med Posten. Om det är så att paketet inte kan läggas i brevlådan kommer du att få ett SMS om hämtning hos närmaste ombud för Posten. Glöm inte att ange mobiltelefonnummer i kassan. 

Skador på paket
Upptäcker du ett skadat paket ska du anmäla detta direkt på plats. Du gör en reklamation till Posten direkt på utlämningsstället. 

Ej uthämtade paket
Ni har 14 dagar på er att hämta ut ert paket. Vid ej uthämtat paket kommer ni att debiteras på 100 kronor för att täcka våra kostnader för returfrakt och administration. 

Information om ångerrätt 
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. 

Betalningsalternativ

Betalning med Payson 
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Om PaysonFaktura 
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. 
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 19 kr. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. 

Information om pantsättning 
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

SMS-utskick
Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Tvist
Vid en eventuella tvist så försöker vi lösa det på bästa sätt mellan parterna i första hand, då vi är måna om våra kunder. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/